Dr. Marian Taulescu

Dr. Marian Taulescu este absolvent al FMV Cluj-Napoca, promotia 2007, master în Medicină Veterinară 2009, Doctor în Medicină Veterinară 2011.
In perioada 2014-2017 a fost rezident al Colegiului European de Patologie Veterinara (ECVP) la Universitatea din Milano (Italia), iar in Februarie 2018 a devenit Diplomat ECVP, primul specialist european in patologie veterinara din Romania. In Iunie 2018, a fost nominalizat Ambasador al Societatii Europene de Studiu al Cancerului (EACR).
In Ianuarie 2019, Dr. Marian Taulescu a deschis primul centru de rezidentiat european in domeniul Patologiei veterinare din Romania, aprobat de catre Colegiul European de Patologie Veterinara (ECVP).
In prezent ocupă funcţia de Conferentiar universitar la Disciplina de Anatomie Patologică, Diagnostic Necropsic şi Medicină Legală din cadrul FMV Cluj-Napoca.
Domeniile de activitate profesională sunt reprezentate de patologie veterinară, patologie în abator, oncologie la animale, medicină legală veterinară, citopatologie, diagnostic imunohistochimic, patologie experimentala si patologie toxicologica.
Referitor la activitatea de cercetare, Dr. Marian Taulescu este membru in diferite echipe de cercetare nationale si de asemenea colaboreaza cu cercetatori din numeroase institutii internationale din Europa, SUA, Africa, Orientul Mijlociu si Australia. In cadrul acestor colaborări științifice a publicat numeroase articole în diferite jurnale naţionale şi internaţionale (indexate ISI) in domeniul patologiei veterinare si experimentale. In 2017 a fost directorul unui grant internațional de cercetare, parteneriat Romania-Franța, iar in 2018, a ocupat postul de cercetător (anatomopatolog veterinar) in cadrul unui grant internațional de cercetare „Horizon 2020”.
Vizibilitatea internaţională a câştigat-o datorită numeroaselor participări la conferințele de specialitate şi prin publicațiile în diferite jurnale internationale. In 2014, a fost coautor la o carte internaționala „Helicobacter Pylori: A Worldwide Perspective 2014”, prefațata de către câștigătorul premiului Nobel in medicina, Barry Marshall. In 2017, a primit propunerea de a contribui la scrierea unui capitol despre citologia esofagului si a stomacului la animale in cartea ’’Veterinary Cytology’’, care va fi publicata in Septembrie 2019 de către prestigioasa editura internaționala Wiley. In cei 12 de ani de activitate profesionala si academica, Dr. Marian Taulescu a efectuat numeroase mobilități Erasmus de predare la diferite universități din Europa si nu in ultimul rând, activitatea patologului Marian Taulescu a fost apreciata la nivel național si internațional prin diferite premii si distincții. Dr. Marian Taulescu are o colaborare apropiata si continua cu medicii veterinari din tara in domeniul sau de activitate.
Domenii de interes: tumorile epiteliale (gastrice, pulmonare, urovezicale), inflamatia cronica, patologia moleculara, patologia gastrica la animalele de companie – marker de de diagnostic si prognostic , cancerul urovezical la bovine, cancerul pulmonar la ovine, cancerul gastric la caine, miopatiile la cabaline, boli genetice, regenerarea tisulara.

Recunoastere EBVS
https://ebvs.eu/colleges/ECVP/members/dr-marian-taulescu
Activitate de cercetare:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Taulescu+M

https://scholar.google.ro/citations?user=3lAdjRYAAAAJ&hl=ro&oi=ao

Centru rezidentiat European in Patologie Veterinara (pozitia 50)
https://www.ecvpath.org/residency-training/