Despre Noi

Societatea Romana de Oncologie Veterinara (RSVO-Romanian Society of Veterinary Oncology) este o organizatie multidisciplinara ce isi propune promovarea consensului in diagnosticul, studiul si tratamentul afectiunilor oncologice la animalele de companie, acumularea si extinderea experientei in oncologia veterinara si, de ce nu, in cea comparata.

Fiind un domeniu aflat in continua dezvoltare, presupune formarea unor echipe medicale interdisciplinare in vederea evaluarii si alegerii celor mai bune metode de diagnostic sustinut stiintific si de tratament, atat medicamentos, cat si chirurgical sau multimodal.

Consideram ca oncologia veterinara are nevoie de cat mai multi specialisti, din cat mai multe domenii si ne dorim sa strangem randurile in interesul pacientilor nostri.

Ne dorim sa schimbam paradigma actuala si sa pasim pe calea cooperarii si colaborarii stiintifice in folosul tuturor. Ne propunem sa invatam si sa sincronizam nivelul informational si practic din medicina veterinara romaneasca cu cele mai importante surse stiintifice de la nivel international. Invatarea este un drum nesfarsit si de aceea viziunea noastra ne impinge cu entuziasm catre noi orizonturi din care sa putem extrage esetialul in lupta impotriva afectiunilor oncologice.

RSVO sustine educatia continua prin comunicari stiintifice, sesiuni practice si intalniri periodice si promoveaza unitatea si dezvoltarea oncologiei clinice din Romania.

Incidenta crescuta a cazuisticii oncologicie este semnalul de alarma al unei lupte prea mari pentru a ne rezuma la un numar redus de practicieni. Avem nevoie de cat mai multi specialisti din domenii variate si ii sustinem pe toti cei care au o viziune comuna si sunt dornici sa lupte impreuna cu noi pentru cele mai importante teluri: un management medical-veterinar complet pentru pacientii oncologici si sansa la o viata de calitate, prelungita. Ne bucuram si suntem onorati sa avem parte de suportul unor medici veterinari specialisti din plan international, precum si sprijinul vital al unor medici umani de inalt nivel stiintific, care ne inspira si forteaza sa ne imbunatatim mereu.

Acestora si voua, celor ce ne incurajati si va alaturati luptei, va multumim!

Acesta este doar inceputul!